Пресцентър


Важно за кандидат-студентите

Важно за кандидат-студентите

Започна новата кандидат-студентска кампания за Техническия колеж в Казанлък.

Колежът е автономна структура към Техническия университет в София.

Кампанията ще продължи до 27-ми август, включително.
Кандидатстването е с приемен изпит /математически тест/ и балообразуващи оценки.
Обучението е по специалността „ Технология на машиностроенето” . 

Формите на обучението са редовна и редовна - удължен семестър, като занятията са без откъсване от производството. Лекциите и упражненията са в четвъртък и петък следобед и в събота - цял ден, както и до 2 пъти годишно по една или две седмици с откъсване от производството.

Завършилите Колежа придобиват образователно-квалификационна степен: Професионален бакалавър и могат да продължат обучението си за Магистър.
Завършилите получават дипломи от Техническия университет в София.
Всеки кандидат-студент получава входящ номер, както и информация за сградата и залата за явяване на конкурсния изпит - тест по математика.
Таксата за кандидатстване е 30 лева.
Повече подробности на адрес: Казанлък, ул. „ Райко Даскалов“ №24 или на телефони  0896 93 86 86 или 029653643. 

 »
Широк интерес към Технически колеж – Казанлък, на Изложението на университетите в града

Широк интерес към Технически колеж – Казанлък, на Изложението на университетите в града

Зрелостници от различни казанлъшки училища проявиха широк интерес към Технически колеж – Казанлък, по време на Изложението на университетите, което се проведе в Младежкия дом в града на розите. Най-честите въпроси, които бъдещите кандидат-студенти отправяха към представителите на колежа, бяха относно срока и режима на обучение, съдържанието на учебния план. Сред потенциалните студенти интерес имаше от страна и на завършващите машиностроителна специалност от ПГ по механотехника в града. „ Екипът на Технически колеж – Казанлък, оценява високо стремежа на младите да се развиват, да търсят, да питат, да се интересуват за възможностите да продължат образованието си. Подкрепяме изцяло и поздравяваме в частност Младежки общински съвет за идеята да съберат на едно място различни висши учебни заведения” , заяви доц. Пламен Угринов – преподавател в Технически колеж – Казанлък, и Технически университет – София. Той определи като успешна инициативата на Младежки общински съвет в града на розите да организират това Изложение на университетите и препоръча през месеците март или април следващата година да го проведат отново.

 »
Първата учебна година в Технически колеж – Казанлък, завърши успешно

 »