Ново дарение за Техническия колеж

Ново дарение за  Техническия колеж от Донка Муканова

С нова мултимедия, небоходима за обучението на студентите -колежани в Техническия колеж в Казанлък се сдоби висшето училище.

Мултимедията е дарение от инженера по електроника от ТУ –София и собственик на фирмата за софтуерни продукти „ИнфоДони“ Донка Муканова.

Новата мултимедия ще е неоценим помощник при обучението на студентите в различните дисциплини. Първи с нея ще се обучават студентите второкурсници в дисциплините „компютърно конструиране“ и „компютърна графика“.
С жеста си казанлъчанката Донка Муканова записва името си сред дарителите на Колежа, благодарение на които миналата година бе направен ремонт на част от сградата, както и закупена част от нужното оборудване. 


Дарението за Техническия колеж не е първото дарение в полза на учебно заведение от името на Донка Муканова и управляваната от нея фирма.
Преди три години, по време на четвърт юбилея на основаната от нея фирма, в дарителска кутия гостите на тържеството оставиха в полза за закупуване на ново оборудване за казанлъшката Математическа гимназия 1 900 лева.
Като дългогодишен председател на Училищното настоятелство на Математическата гимназия в Казанлък Муканова щедро подкрепяше различни образователни каузи и други дейности на талантливи ученици.


„Не е важно какво ще получиш, а как ще го случиш“ - е работещата в живота философия на собственичка на фирмата за софтуерни продукти Донка Муканова.

Близо 400 хиляди лева бяха събрани от дарения от различни фирми през миналата година за основен ремонт и оборудване на сградата на Техническия колеж в Казанлък.
През това лято предстои поредна такава кампания и ремонт на останалата част от сградата, предоставена с решение на Правителството миналата пролет за нуждите на Колежа.
От началото на тази за учебна година близо 140-те студенти в Колежа към ТУ София в Казанлък се обучават в собствена сграда-бившето Строително училище.
Ръководството на Техническия колеж благодари на всички подкрепили каузата в Града на розите да има висше училище за технически кадри и подпомогнали първите му стъпки.

07.05.2019 г.