Студенти от Техническия колеж в надпревара за Купата на “Експерти за Казанлък“

Студенти от Техническия колеж   в надпревара за Купата на  “Експерти за Казанлък“

60  колежани от Техническия колеж в Казанлък взеха участие в първото студентско състезание за Купа „Експерти за Казанлък“. Надпреварата се проведе на стадион „Арсенал“.

Студентите от ТК премериха сили с техни колеги , студенти от филиала на ТУ в Пловдив. Общо 111 бъдещи инженери сътвориха атрактивно състезание в няколко дисциплини: крос, футбол, волойбол, народна топка и теглене на въже.

При кроса отборен първенец стана Технически университет – София, филиал Пловдив, на второ място е Технически колеж - Казанлък.

Индивидуалните победители в бягането при  жените са Светослава Райчева - спечелила първо място с най-добър резултат, следвана от Ваня Николова, класирала се на второ място. И двете са студентки по Стипендиантската програма на „Арсенал“ АД към Пловдивския технически университет. След контестация, подадена от отбора на Технически колеж - Казанлък, третото място бе отредено на Валентина Рибникова от Колежа.

При мъжете кросът бе спечелен от Диян Баев от ТУ-София, филиал Пловдив, следван от двама студенти от Техническия колеж – Йордан Йорданов, чийто резултат му отреди второ място, и Жан Колев – с трето постижение в бягането.

В състезанията по футбол, волейбол и народна топка отборът на Технически университет – София, филиал Пловдив спечели първото място. На точка след него се наредиха състезателите от Технически колеж – Казанлък. При тегленето на въже тактиката на студентите от Техническия колеж бе по-добра и те успяха да обърнат резултата в своя полза. Така те изпревариха състезателите от Пловдивския технически университет и се класираха на първо място.

Експертът Янко Запрянов връчи купата на отбора победител- Технически университет - София, филиал Пловдив , както и грамоти на класиралите се в отделните дисциплини студенти, като им пожела здраве и успехи в учението, в работата и в личния живот. "Първото студентско пролетно състезание за Купа „Експерти за Казанлък“ премина при огромен интерес и с истински спортен хъс. Така то на практика доказа народната поговорка „Здрав дух – в здраво тяло“, подчерта още Янко Запрянов.

Капитан на отбора  на Пловдивския филиал към ТУ бе Янко Николов, на Техническия колеж  Милен Дунков и Кристина Мачкова.

06.04.2019 г.